Fokhagymás-parmezános krumplipüré - Így dobd fel a hagyományos köretet

Krumplipürét számtalan módon készíthetünk, csak egy kis fantázia kell hozzá. Cikkünkben ezúttal a fokhagymás-parmezános verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt
  • ¾ csésze tejszín
  • 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 2 ek vaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk só

Elkészítés

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben főzzük meg a felkockázott burgonyát. Ezt követően öntsük le róla a vizet, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt (utóbbiból egy kicsit hagyjunk belőle, hogy a végén a tetejére szórhassuk). Így törjük össze a burgonyát, hogy krémes állagot kapjunk. Végül keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát is és szórjuk meg a maradék parmezánnal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: silk.com

Oldalak

Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Sztárok
A Szex és New York sorozat sokunk nagy kedvence, ha viszont meghallod Sarah Jessica Parker döbbenetes elmélet, teljesen más szemmel nézed majd ezentúl az epizódokat.
Lifestyle
Ha régi házat veszel, amit szeretnél felújítani, akkor olykor számíthatsz néhány meglepetésre. A pár persze már azon gondolkozik, hogy mit kezdjenek vele.