Fahéjas fonott koszorú - Az ünnepi vacsora mellé

Ez a fahéjas fonott koszorú forró borleves mellé tökéletes édesség és a karácsonyi asztalon is gyönyörűen mutat. Egyszerű és nagyon finom, olvasd el a receptet és készítsd el otthon! 

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 dl víz
  • 20 g élesztő
  • 1,5 tk akácméz
  • 250 g búzaliszt
  • 1 csipet só

A máz

  • 30 g vaj
  • 2 púpozott tk őrölt fahéj
  • 4 púpozott tk porcukor

Elkészítés

Mérjünk ki egy tálba meleg vizet, oldjuk fel benne a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük össze. Egy nagyobb tálba elkeverjük a lisztet és egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet és összedolgozzuk. Letakarva meleg helyre félretesszük és megkelesztjük kb. 30 perc alatt. Mikor megkelt a tészta kb. 2 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot és a fahéjat,  az így kapott mázzal lekenjük a tésztát. A hosszabbik oldalától indulva feltekerjük a tésztát, majd a közepén hosszanti irányba kettévágjuk egy éles késsel. Fogjuk a két tésztát és egymást keresztezve (fonva), óvatosan egy kört formálunk. A két végénél kicsit összecsípjük, hogy megtartsa a formáját. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!