Eredeti Isler recept - Császári sütemény

I. Ferenc József császár kedvenc süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischlben készítettek először számára. Az ember azt gondolná, hogy az islerkészítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság kapni.

Hozzávalók:

  • 50 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 140 g búzaliszt
  • 50 g finomra tört dió
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • A töltéshez:
  • Ízlés szerint fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem
  • A bevonathoz:
  • 300 g étcsokoládé

Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet töltés előtt, majd egy napig hagyjuk állni a betöltött islereket.
Egy nap elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen. A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
 

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...