Epres-mentás mojito - Ízletes és frissítő dél-amerikai ital
A mojito egy igazán ízletes és frissítő, dél-amerikai ital, amit eper helyett akár málnával vagy fekete ribizlivel is készíthetünk. Sőt, készíthetünk alkoholmentes verziót is, annyi csak a dolgunk, hogy a rumot limonádéra cseréljük,
Hozzávalók
- 4 db 3,5 dl-es üvegpohár
- sodrófa
- 4 db keverőpálcika vagy szívószál
- 3 lime
- 8 ek demerara cukor
- 12 db eper
- 400 g darált jég
- egy kis marék menta
- 250 ml fehér rum
- 250 ml szóda víz vagy limonádé
Elkészítés
A lime-okat vágjuk négyfelé hosszában és minden üvegpohár aljára helyezzünk egy darabot. Ellenőrizzük az üvegpoharat, hogy elég széles és nagy-e ahhoz, hogy a végén majd beleférjen egy sodrófa. Ezután mindegyikhez adjunk hozzá két evőkanál cukrot, majd a sodrófával óvatosan nyomjuk össze a lime-okat úgy, hogy a levük összekeveredjen a cukorral. Minden pohárba tegyünk három-három epret és nagyon óvatosan azokat is nyomkodjuk meg, hogy az ízük még intenzívebben érződjön. A poharakat töltsük fel színültig darált jéggel. A tetejét szórjuk meg a menta levelekkel, osszuk el a rumot egyenletesen, öntsük rá a szódát vagy a limonádét, szúrjunk mindegyik pohárba egy szívószálat, jó alaposan keverjük össze és már fogyaszthatjuk is ezt a könnyű és frissítő dél-amerikai koktélt.
Ha te is szívesen megkóstolnád ezt az igazán finom italt, akkor lájkold a cikket vagy oszd meg másokkal!