Eperlekvár - A reggeli elengedhetetlen hozzávalója

A hosszú tél után a szervezetünk nagyon vágyakozik a friss gyümölcs után. Ha azonban túl sokat vettünk belőle, akkor se dobjuk ki a felesleget, inkább készítsünk belőle lekvárt.

Hozzávalók (kb. 1 literhez)

  • 1 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 2 ek gyümölcspálinka

Elkészítés

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. Ezután egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, amelyet később leöntünk az eperről. Ezután gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük, azonban óvatosan kevergessük, hogy a szemeket nehogy összetörjük! Most hozzáönthetjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell - Katt ide!

Fotó: myitaliansmorgasbord.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...