Eper-málnalekvár recept - Tartósítószer nélküli finomság

A nyár a lekvárkészítés időszaka. Majdnemhogy bármilyen gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de mi most az eper-málna kombináció mellett voksoltunk.

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 0,6 kg málna
  • 0,5 kg nádcukor

Elkészítése

Az epret vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a málnát és a nádcukrot, majd keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk (lassú lángon) majd forrás után még három percig főzzük. Utána töltsük csírátlanított befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le. Fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár

Fotó: onsecrethunt.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.