Ellenállhatatlan húsgolyók édes mártásban - Dupla adagot kérsz majd belőle

Bár a húsgolyó önmagában is nagyon finom, a legjobb, ha valamilyen mártást készítünk hozzá, így valódi ízkavalkádban lehet részünk. Cikkünkben épp egy ilyen receptet mutatunk be, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze tej
  • 1 tojás
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 2 tk apróra vágott friss zsálya
  • 1 tk só
  • ⅛ tk bors

A mártáshoz

  • ½ csésze cseresznyelekvár
  • ½ csésze barnacukor
  • ¼ csésze ketchup
  • 2 ek ecet
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk Worcestershire szósz

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit tegyük bele egy tálba, gyúrjuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Helyezzük bele egy tepsibe és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Közben egy serpenyőbe tegyük a mártás hozzávalóit és közepes hőmérsékleten, kevergetve főzzük össze. Ebbe tegyük bele a húsgombócokat, forgassuk át, majd azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ibreatheimhungry.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...