Mentás zöldborsókrémleves: pikáns élvezet mindössze 30 perc alatt
Hagyományos leves egy apró csavarral, ami teljesen új színt visz az örök klasszikus első fogásba – az ünnepi lakomák után imádni fogod ezt a könnyű finomságot.
Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 350 ml csirke- vagy zöldségleves alaplé
- 150 ml tejszín
- 25 g vaj
- 2 db mogyoróhagyma
- 2 ek friss, apróra vágott menta
- 1 db lime héja
- só, bors
Elkészítés:
Egy edényben olvasszuk meg a vajat, majd dobjuk rá az apróra vágott mogyoróhagymát, és alacsony lángon pirítsuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul, de nem színeződik el. Adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel az egészet – forrás után 2-3 percig alacsony lángon kevergessük a levest, majd néhány percig hagyjuk állni, hogy kihűljön. Szórjuk bele az apróra vágott mentaleveleket, ezután turmixoljuk sima pürévé az alapot, adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint a lime héjával. Kanalazzuk a levest még forrón egy tálba, és díszítsük a tetejét kevés tejszínnel és mentalevelekkel.