Édesburgonya-krémleves - Isteni ebéd ínyenceknek
Igazi ínyenceknek ajánljuk a következő receptet: ez az isteni édesburgonya-krémleves igazán feldobja az otthoni menüt. Elkészítése pedig nem is olyan bonyolult, máris mutatjuk!
Hozzávalók
- 60 dkg édesburgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 narancs leve
- 1 ek citromlé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek chilikrém
- olívaolaj
- méz
- só, bors
Elkészítés
Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd a felaprított vöröshagymával együtt tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. Közben sózzuk, borsozzuk, ha pedig megpuhult, öntsük hozzá a főzőtejszínt és a zúzott fokhagymát is. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön egy kicsit, majd turmixoljuk össze. Végül ízesítsük a citromlével, a narancslével, egy kis mézzel illetve a chilikrémmel. Ízlés szerint akár petrezselyemmel is megszórhatjuk a tetejét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!