Ecetes fokhagyma - Ellenállhatatlan savanyúság

Ezúttal egy igazán különleges savanyúságot mutatunk! Az ecetes fokhagyma számtalan főételhez illik, de a zöldség szerelmesei akár magában is csemegézhetnek belőle. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 60 dkg fokhagyma
  • 20 dkg cukor
  • 5-6 szem fekete bors
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl ecet
  • 1 kk só

Elkészítés

A fokhagymát tisztítsuk meg, közben pedig forraljunk fel 1 liter vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a fokhagymát és nagyjából 5 perc alatt főzzük meg. Ezt követően szűrjük le, töltsük befőttes üvegekbe, a tetejére öntsük rá a levét, zárjuk le, majd ha kihűlt, tartsuk napfénymentes helyen.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: tastyislandhawaii.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!