Dorayaki – extra habos palacsinta egyenesen Japánból

Ezt a receptet elég egyszer kipróbálni és garantáltan függőséget okoz. A dora japánul gongot jelent, és a legenda szerint az első dorayaki akkor készült, amikor egy Benkei nevű szamuráj a gongját (dora) ott felejtette egy földműves házában, ahol egy ideig bujkált. Később a földműves ezt a gongot használta a palacsinta sütéséhez.

Hozzávalók – 2 főre

  • 2 db tojás
  • 30 g liszt
  • 20 ml tej
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 1 kis csipet só
  • 2 ek cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel és a vaníliaaromával. A fehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, ha elkezd kifehéredni, 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután a sárgájás keverékbe egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét.

Habzsákba rakjuk a masszát, és egy enyhén kiolajozott serpenyőbe magas halmokat nyomunk. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten süssük. Amikor belenyomtuk a tésztát, lefedjük és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük.

Tipp: Friss gyümölcsökkel a legjobb, de lekvárral is isteni lesz.

dorayaki japán palacsinta

Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf

Oldalak