Ellenállhatatlan csirkekrémleves - Felmelegít a téli napokon
Ha szereted a húslevest, de már unod a hagyományos verziót, készítsd el az alábbi receptet! Nem is olyan bonyolult, és meglátod, a végeredmény isteni lesz!
Elkészítés
- 40 dkg csirkemell
- 4 db sárgarépa
- 3 kisebb petrezselyemgyökér
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 dl kefir
- 1 ek búzaliszt
- 1 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld és zellerlevél
- borsikafű
- só
Elkészítés
A csirkemellet tegyük fel főni, adjuk hozzá egészben a hagymát és a felaprított zöldségeket, a sót, a borsikafüvet és a zöldfűszereket. Ha megfőttek, vegyük ki a levesből a zöldségeket és a húst. A zöldségeket turmixoljuk össze, a húst pedig vágjuk vékony csíkokra. Ha ez megtörtént, újra tegyük vissza ezeket a levesbe és forraljuk még egyszer össze. Végül adjuk hozzá a liszttel és a tojássárgájával elkevert kefirt, kicsit főzzük, majd vegyük le a tűzről.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!