Cseresznyelekvár recept - Tartósítószer mentes lekvár

A cseresznye nem csak frissen a fáról mennyei, hanem lekvárként is. Nincs is annál jobb, mint amikor egy lekváros kenyérrel kezdjük a napot.

Hozzávalók

  • 1 kg cseresznye
  • 40-50 dkg nádcukor

Elkészíté

A cseresznyét mossuk meg, csöpögtessük le és magozzuk ki. A kimagozott cseresznyéket vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk össze. Keverjük össze a nádcukorral és állandó kevergetés mellett (lassú lángon) forrástól számított 4 percig főzzük, végül töltsük a sterilizált befőttesüvegekbe. Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Cseresznyeszörp recept

Fotó: cilantropist.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.