Cseh kuglóf házilag - Imádni fogod
A kuglóf egy igen tetszetős külsejű, finom és laktató sütemény. Van otthon kuglófformád, de még nem mertél belevágni a sütésébe? Itt az ideje! Mutatunk hozzá egy szuper receptet!
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 14 dkg porcukor
- 12,5 dkg sütőmargarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 dl+2 ek tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott ek keserű kakaópor
Elkészítés
A margarint melegítsük fel, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Keverjük el, majd reszeljük bele a citrom héját. A sütőporral elkevert lisztet forgassuk az előző masszába, öntsünk hozzá 2 dl tejet, végül adjuk hozzá a tojásfehérjéből készült kemény habot is. Az így kapott masszát felezzük el, az egyikhez adjuk hozzá a 2 evőkanál tejben elkevert kakaóport, hogy barna színe legyen. Ekkor öntsük hozzá egyiket a másikhoz, egyszer-kétszer kavarjuk meg, ne többször, mert akkor elveszíti „csíkosságát”. A margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntsük az egészet. Tegyük sütőbe, 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, borítsuk ki és szeleteljük fel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!