Recept

Cream of tartar - A külföldi receptek titkos alapanyaga

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi is ez.

Cream of tartar - Azaz a tisztított borkő titka

A cream of tartar vagyis magyarul a tisztított borkő mostanában nagy favorit a külföldi receptekben, ezért mutatjuk, hogy mit kell róla tudni. A borkő fehér kristály, ami a must erjedése közben a borkősavból válik ki és a hordókon marad. Ezt a kristályos anyagot aztán őrlik, tisztítják, kiszárítják és újraőrlik - így készül a tisztított borkő. Leginkább sütéshez-főzéshez használatos, de hazánkban még nem annyira ismert. Ezért sokan kérdőn állnak egy-egy külföldi recept előtt, amiben a cream of tartar, azaz a tisztított borkő is szerepel a hozzávalók között. Sőt találkoztunk már olyan esettel is, amikor egy járatlan szakács tartár szósznak fordította ezt az összetevőt. Képzelhetjük, hogy milyen az, amikor e helyett az ízetlen por helyett egy kis tartármártással ízesítjük a készülő tortánkat.

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...