Cordon bleu házilag - A legfinomabb csirkés tekercs

Cordon bleu-t nem csak éttermekben rendelhetünk, hanem akár saját magunk is elkészíthetjük. Csupán néhány összetevőre van szükség hozzá, máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 4 vékony szelet csirkemell
  • 4 szelet sonka
  • fél csésze reszelt trappista
  • fél csésze reszelt parmezán
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • fél ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Egy kis tálban keverjük el a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és az olívaolajat. A csirkemelleket fektessük le egy vágódeszkára és mindegyikre tegyünk 1-1 szelet sonkát. Oszlassuk el rajtuk a reszelt trappistát, majd óvatosan tekerjük fel. A tekercseket rögzítsük hústűvel, majd helyezzük őket egy tepsibe. A tetejüket szórjuk meg a zsemlemorzsás keverékkel és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: rampantcuisine.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.