Chorizós kaszinótojás - A különleges vendégváró finomság húsvétra

A megszokott vendégváró falatokat is fel lehet dobni egy kis turpissággal, ami különlegessé teszi a falatkákat, de pénztárcabarát is.

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 1 ek majonéz
  • 1 mokkáskanál mustár
  • só, bors
  • szerencsendió
  • füstölt pirospaprika
  • chorizo vagy füstölt kemény kolbász
  • olívaolaj
  • snidling

Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk ketté. A sárgákat kanalazzuk ki, törjük péppé, keverjük el a majonézzel, mustárral, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A chorizót, vagy füstölt kolbászunkat vágjuk apró kockákra, majd forró serpenyőben süssük ropogósra. Szedjük ki egy tálba a kolbászdarabokat, majd a serpenyő alján maradt zsírt keverjük el egy kis olívaolajjal, és adjunk hozzá egy késhegynyi füstölt paprikát. A sárgákból készült krémet töltsük vissza a mélyedésekbe, szórjuk meg a tetejét a roppanós kolbásszal, locsoljuk meg a füstös zsiradékkal és hintsük meg finomra vágott nyers snidlinggel.

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...