Recept

Chorizós kaszinótojás - A különleges vendégváró finomság húsvétra

A megszokott vendégváró falatokat is fel lehet dobni egy kis turpissággal, ami különlegessé teszi a falatkákat, de pénztárcabarát is.

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 4 tojás
  • 1 ek majonéz
  • 1 mokkáskanál mustár
  • só, bors
  • szerencsendió
  • füstölt pirospaprika
  • chorizo vagy füstölt kemény kolbász
  • olívaolaj
  • snidling

Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk ketté. A sárgákat kanalazzuk ki, törjük péppé, keverjük el a majonézzel, mustárral, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A chorizót, vagy füstölt kolbászunkat vágjuk apró kockákra, majd forró serpenyőben süssük ropogósra. Szedjük ki egy tálba a kolbászdarabokat, majd a serpenyő alján maradt zsírt keverjük el egy kis olívaolajjal, és adjunk hozzá egy késhegynyi füstölt paprikát. A sárgákból készült krémet töltsük vissza a mélyedésekbe, szórjuk meg a tetejét a roppanós kolbásszal, locsoljuk meg a füstös zsiradékkal és hintsük meg finomra vágott nyers snidlinggel.

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.