Chilis bab húsvétra? – Klasszikus recept főtt sonkával turbózva

Bújtasd kedvenc fogásod most húsvéti köntösbe! Csak egy kis főtt sonka és kolbász kell, no meg a klasszikus chilis bab kellékei és kész is van egy nem mindennapi, de annál ütősebb húsvéti fogás.
Hozzávalók – 4 főre
A babhoz
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 150 g füstölt sonka
- 150 g füstölt kolbász
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk szárított oregánó
- 2 tk őrölt római kömény
- 2 tk erőspaprika-krém
- 200 ml vörösbor
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv fehérbab
- 1 konzerv paradicsom
- 1 konzerv kukorica (kicsi)
- só, bors
A tálaláshoz
- tejföl
- kenyér
Elkészítés:
Az olívaolajon 5-8 perc alatt lepirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, a felkockázott sonkát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk a korianderrel, oregánóval, római köménnyel, rátesszük az erőspaprika-krémet, és pirítjuk még egy-két percig. Ezután felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk.
Rádobjuk a leszűrt, átmosott babokat, kukoricát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összerotyogtatjuk 10-15 perc alatt. Tejföllel, kenyérrel is fogyaszthatjuk.
