Naponta többször is ezt isszák: Így készítheted el a brazilok kedvenc kávéját

Nem kell érte kontinenseket utazni.

Egy kávét?

Aki járt már Brazíliában, alighanem meglepődött rajta, mennyi kávét képesek inni a helyiek. Tradícionális feketéjük, a cafezinho szinte mindenhol kapható az egész kis bódéktól a luxuséttermekig. Olyannyira a hétköznapok része, hogyha helyiekhez toppannánk be vendégségbe, kérdés nélkül nyomnák a kezünkbe a csészét, de a munkahelyeken, a megbeszélések közben is ott kell lennie egy adag kávénak mindenki előtt. Sőt, mi több: sok üzletben is felajánlják a vásárlóknak, hogy nézelődés közben fogyasszanak el egy cafezinhót.

A hagyományos brazil recept:

Hozzávalók:

  • eszpresszós pohárkák
  • egy kisebb, tűzhelyen melegíthető edény, amit csak és kizárólag kávéfőzésre használsz
  • hagyományos, papír kávéfilter
  • őrölt kávé
  • cukor
  • víz

Egyszerűbben is megy

A Nespresso 2016-ban vezette be először a limitált kiadású Cafezinho do Brasil kávéját. A kávékülönlegesség rendkívül népszerű volt, így a kiemelkedő sikerre való tekintettel idén augusztusban limitált ideig újra kapható lesz. Így egy gombnyomásra élvezhetjük a brazilok kedvenc feketéjét. Sőt! A megúgult Andrássy úti Boutique-ban a kóstolóasztaloknál megismerhetjük az aktuális kávéújdonságokat, elleshetjük kedvenc kávéreceptjeink elkészítésének titkait, megtanulhatjuk a tökéletes tejhab előállításának fortélyait, és kipróbálhatjuk a kávégépeket is.

Elkészítés:

Önts annyi pohár vizet az edénybe, ahány adag kávét készítesz. Poharanként egy evőkanál cukrot keverj hozzá - addig kavard, amíg szépen feloldódik.

Kezdd el melegíteni a cukros vizet, amíg fel nem forr. Ekkor add hozzá a kávét és keverd el alaposan, majd öntsd egy pohárba helyezett kávéfilterbe és várd meg, míg lecsöpög.

Oszd el eszpresszós poharakba és már fogyaszthatjátok is.

A legelegánsabb brazil éttermekben és kávézókban gyakran kínálnak mellé cukrozott narancshéjat vagy aprósüteményt.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!