Naponta többször is ezt isszák: Így készítheted el a brazilok kedvenc kávéját
Nem kell érte kontinenseket utazni.
Egy kávét?
Aki járt már Brazíliában, alighanem meglepődött rajta, mennyi kávét képesek inni a helyiek. Tradícionális feketéjük, a cafezinho szinte mindenhol kapható az egész kis bódéktól a luxuséttermekig. Olyannyira a hétköznapok része, hogyha helyiekhez toppannánk be vendégségbe, kérdés nélkül nyomnák a kezünkbe a csészét, de a munkahelyeken, a megbeszélések közben is ott kell lennie egy adag kávénak mindenki előtt. Sőt, mi több: sok üzletben is felajánlják a vásárlóknak, hogy nézelődés közben fogyasszanak el egy cafezinhót.
A hagyományos brazil recept:
Hozzávalók:
- eszpresszós pohárkák
- egy kisebb, tűzhelyen melegíthető edény, amit csak és kizárólag kávéfőzésre használsz
- hagyományos, papír kávéfilter
- őrölt kávé
- cukor
- víz
Egyszerűbben is megy
A Nespresso 2016-ban vezette be először a limitált kiadású Cafezinho do Brasil kávéját. A kávékülönlegesség rendkívül népszerű volt, így a kiemelkedő sikerre való tekintettel idén augusztusban limitált ideig újra kapható lesz. Így egy gombnyomásra élvezhetjük a brazilok kedvenc feketéjét. Sőt! A megúgult Andrássy úti Boutique-ban a kóstolóasztaloknál megismerhetjük az aktuális kávéújdonságokat, elleshetjük kedvenc kávéreceptjeink elkészítésének titkait, megtanulhatjuk a tökéletes tejhab előállításának fortélyait, és kipróbálhatjuk a kávégépeket is.
Elkészítés:
Önts annyi pohár vizet az edénybe, ahány adag kávét készítesz. Poharanként egy evőkanál cukrot keverj hozzá - addig kavard, amíg szépen feloldódik.
Kezdd el melegíteni a cukros vizet, amíg fel nem forr. Ekkor add hozzá a kávét és keverd el alaposan, majd öntsd egy pohárba helyezett kávéfilterbe és várd meg, míg lecsöpög.
Oszd el eszpresszós poharakba és már fogyaszthatjátok is.
A legelegánsabb brazil éttermekben és kávézókban gyakran kínálnak mellé cukrozott narancshéjat vagy aprósüteményt.