Isteni bundás alma - Recept

Az ősz egyik legfinomabb gyümölcs az alma, amiből rengeteg különféle finomságot lehet készíteni, mint például a bundás almát.

Hozzávalók

  • 0,5 kg alma
  • 2,5 dkg kristálycukor
  • 1/2 kávéskanál rum
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg finom liszt
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • étolaj

Elkészítés

Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházat, majd szeleteljük ujjnyi vastagságúra. Ezután cukrozzuk meg, locsoljuk meg a rummal, és hagyjuk állni. A tejből, lisztből, tojásokból, sóból készítsünk palacsintatésztát, fogassuk meg benne az almakarikákat, és forró olajban süssük pirosra. Végül fahéjas porcukorral tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Grillezett alma fagylalttal

Fotó: timeaftertimeoregon.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!