Birsalmaleves - Kihagyhatatlan őszi ebéd

A birsalma nagyon egészséges és bár nyersen nem mindenki szereti, leves formájában igazán finom tud lenni. Máris mutatunk hozzá egy szuper receptet!

Hozzávalók

  • 50 dkg birsalma
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom
  • cukor, csipet só

Elkészítés

A birsalmát hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd pároljuk meg enyhén cukros vízben. Öntsünk még rá vizet, adjuk hozzá a citromlevet, a citrom lereszelt héját és egy csipet sót. A tejfölt keverjük el a tojássárgákkal és mielőtt levennénk a levest a tűzről, öntsük bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: nettleandquince.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!