A kerti partik kedvence: Barbecue csirke tejfölös, karamellizált almasalátával

Itt a grillszezon, készülj a hétvégégére te is ezzel az isteni, gyorsan elkészíthető fogással!

Barbecue csirke tejfölös, karamellizált almasalátával

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk ételízesítő
  • egész bors

A páchoz:

  • 4 dl ketchup
  • 4 ek méz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • cayenne-i bors

A gyümölcssalátához:

  • 3 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 1 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • vaj

Elkészítés:

A babérlevéllel, a borssal és az ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük a csirkecombokat. A pác hozzávalóit eközben összekeverjük, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett húst, amit legalább fél óráig állni hagyunk a keverékben, hogy jól összeérjenek az ízek. Grillrácson a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük, közben pedig elkészítjük a salátát. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és az alma édességétől függően 1-2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk rajta. Ezután belecsorgatjuk a citrom kifacsart levét és addig forraljuk, amíg a karamell egészen fel nem olvad. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, majd a karamellizált cukorhoz adjuk, egy-két pillanatig pirítjuk rajta. Ezután kiszedjük egy tányérra és hűlni hagyjuk. A visszamaradt lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Ezután félretesszük, kihűtjük és összekeverjük a tejföllel. A mártást elkeverjük az almával, és lefedve néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt óvatosan átkeverjük, meghintjük ízlés szerint fahéjjal, és a még meleg, fűszeres csirkével tálaljuk.

További két grillételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!