Báránysült mentával és fokhagymával - Recept

Ennek az ízletes báránycombnak egyszerűen senki nem tud ellenállni! Készítsük el a családnak, imádni fogják.

Hozzávalók

  • 1 db friss báránycomb
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 nagy csokor mentalevél
  • 5 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 125 ml olívaolaj
  • 250 ml csirkehúsleves alaplé
  • 600 g újburgonya vastag szeletekre vágva
  • 225 g bébi répa
  • 200 g cukkini hosszában felszeletelve
  • 250 g sárga bab
  • 150 g spárga körülbelül 6 cm-es darabokra vágva

Elkészítés

Először is melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. A sót keverjük össze a fűszerekkel, a mentalevelekkel és a fokhagymával egy nagy tálban. Lassan öntsük hozzá az olívaolajat is, majd szépen kenjük meg a keverékkel a báránycombot. Tegyük be a sütőbe sülni körülbelül másfél órára és közben folyamatosan locsolgassuk a fűszeres olajjal. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből és tegyük félre pihenni. A megmaradt zsírhoz adjuk hozzá a húsleves alaplét és az egészet forraljuk fel. A burgonyát és a többi zöldséget főzzük puhára egy nagy lábas forró, sós vízben, majd ha elkészült, szeleteljük fel a bárányt, tegyük a szeletek tetejére a főtt zöldségeket és a húslevesből készített szósszal a tetejét meglocsolva tálaljuk.

Ha Te is szívesen megkóstolnád ezt a nem éppen hétköznapi báránycombot, akkor lájkold a cikket vagy oszd meg ismerőseiddel!

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.