Lefekvés előtt is falatoznál? Hihetetlen, de ez a 8 étel elősegíti a jó alvást!

Úgy alszol majd tőlük, mint a bunda, és attól sem kell félned, hogy rosszat tesznek az emésztéseddel.

Jó éjt-ételek, amikről garantáltan álomba szenderülsz

Mind voltunk már abban a helyzetben, amikor hiába vacsoráztunk, elalvás előtt mégis éhesnek érezzünk magunkat: ilyenkor szívesen bekapnánk pár finom falatot, ám a legtöbben attól félünk, hogy az étel megüli majd a gyomrunkat, amitől igen kellemetlen éjszakánk lesz. Nos, ez részben igaz is, hiszen a zsíros, nehéz ételeket már nem javasolják lefekvés előtt, ám akad pár olyan finomság, amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz ilyenkor is – nemcsak ízletesek és laktatók, de még a jobb alváshoz is hozzájárulnak. Egy biztos: jobban teszed, ha a galériánkban bemutatott ételek közül választasz édesség, chips vagy egyéb nasi helyett, a listában szereplő eledelek ugyanis elűzik az álmatlanságot, segítenek gyorsan álomba szenderülni, valamint hozzájárulnak a nyugodt, békés alváshoz is.

A zsíros halak, különösen a lazac gazdag Omega 3 zsírsavakban és D-vitaminban – a szakértők szerint ez az egyedülálló kombináció nagyon hatásosnak bizonyulhat álmatlanság esetén. Ennek oka, hogy a két dolog elősegíti a több szerotonin előállítását, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak a könnyebb elalváshoz. Bizonyított tény az is, hogy a D-vitamin hiányban szenvedők hajlamosabbak az alvási problémákra, a vad lazac pedig az egyik leggazdagabb D-vitamin forrás.
Kattints a további képekért!

Uralkodóhoz méltón csinálja ezt is, mint minden mást az életben: még férje elvesztése miatti gyászát is méltósággal viseli, de azt is, hogy unokája a tervek ellenére sem tölti vele 95. születésnapját.

Leadfotó: 123rf

Oldalak