Almafánk, ami 10 perc alatt kész - Szupergyors sütemény

A legnagyobb visszatartó erő a fánksütésben a tészta lassú kelése, valamint a rengeteg liszt és cukor, ami benne van. Most mutatunk egy olyan receptet, ami 10 perc alatt elkészül, ráadásul almából készül, így a gyerekek is egészségesebben ehetnek a finomságból.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 alma
  • 250 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek cukor
  • 1 vanília kikapart belseje
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • fahájas kristálycukor a mártáshoz

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le és adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, sütőport és tojást. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd gyúrjunk belőle laza tésztát. Pihentetés nélkül nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd egy pohár segítségével szaggassunk belőle körlapokat. A közepét is szúrjuk ki. Egy magas falú edényben kezdjük el melegíteni az olajat, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, majd dobjuk bele a tésztakarikákat és 2-2 perc alatt mindkét oldalukat pirítsuk aranybarnára. Amint kivesszük a forró olajból, hempergessük meg a fahéjas cukorban. Akinek van kedve, csöpögtessen rá lekvárt is, isteni lesz.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thenakedkitchen.com

Oldalak

Utazás
Valószínűleg elég sok magyar fiatal fogja bevállalni, mivel idénymunkáról van szó, de annak is jó lehet, aki egy kis pénzt szeretne gyűjteni.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.