Recept

3 isteni krémleves recept, ami mindenképp kell a tarsolyodba

Csak fél órád van összedobni valami finomat? Ennél valami könnyűt, ami azért laktat is? Ha már úgyis dübörög a gyümölcs-és zöldségszezon, újítsd a repertoárod az alábbi receptekkel.

Eperkrémleves

Hozzávalók – 2 főre

  • 500 g eper
  • 60 ml víz
  • 40 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 120 ml tejszín
  • pár csepp citromlé
  • tejszínhab
  • mentalevél

Elkészítés

Az eperleves elkészítéséhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy lábasba. Mehet hozzá a víz, a cukor, illetve a vaníliás cukor, és 10 percig főzzük közepes lángon. Ezután az egészet átszűrjük egy sűrű szövésű szitán.

Visszaöntjük a lábasba az alapot, összekeverjük a tejszínnel, ízesítjük a citromlével, és egyet forralunk rajta. Ha hígabban szeretjük, plusz víz vagy tej/tejszín hozzáadásával hígíthatjuk. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, majd tejszínhabbal és mentalevelekkel tálaljuk.

Zöld currys gombakrémelves a következő oldalon.

eperkrémleves recept

Oldalak

Recept