A grillrácsra gyakran tapadnak oda a különböző húsok és halak sütés közben, a burgonya viszont megakadályozhatja, hogy az ételek a rácsra ragadjanak – ezzel pedig időt spórolhatsz mosogatás közben. Mindössze annyi a dolgod, hogy félbevágod a krumplit, és jó alaposan bedörzsölöd vele a grillrácsot. A burgonyában található keményítő egy finom réteget képez a fémen, ami még magában a sütésben is segítségedre lehet, ha például lazacot grillezel.
Fotó: 123rf
A grillrácsra gyakran tapadnak oda a különböző húsok és halak sütés közben, a burgonya viszont megakadályozhatja, hogy az ételek a rácsra ragadjanak – ezzel pedig időt spórolhatsz mosogatás közben. Mindössze annyi a dolgod, hogy félbevágod a krumplit, és jó alaposan bedörzsölöd vele a grillrácsot. A burgonyában található keményítő egy finom réteget képez a fémen, ami még magában a sütésben is segítségedre lehet, ha például lazacot grillezel.