„Pasifogó” tepsis hús
Lehet, hogy itt a nyár, de a férfiakat továbbra is élteti a vadászösztön, így kénytelenek vagyunk valamivel felhívni magunkra a figyelmet. És egy férfit mivel lehet a legjobban megfogni? Természetesen a hasánál fogva, úgyhogy itt a remek alkalom, hogy valamivel kedveskedjünk nekik.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1,4 kg sertéstarja
- 5 dkg vaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- köménymag (elhagyható)
- majoranna
- szerecsendió
Elkészítés
A krumplit kockákra vágjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. Ne felejtsük el megsózni. Ha ez megvolt, tegyünk rá vajdarabkákat, és az apróra vágott szalonnát. Takarjuk le a tepsit alufóliával, és fél órán keresztül süssük 170 fokon. Vegyük ki a hűtőből az előző nap elkészített sertéstarját: 1 cm-re felvágott darabok, amik sós-borsos-fokhagymás-majorannás-köménymagos-szerecsendiós pácban álltak. Majd tegyük rá a húsdarabokat a krumplira. Fedjük le ismét alufóliával a tepsit, és tegyük vissza sülni még 40 percig. Ez után vegyük le az alufóliát, és úgy is rakjuk még egy picit vissza, hogy arany-barnára süljön. Garantáltan kielégíti a férfiak vágyát.
Ha nehéz, legyen nehéz: a tejfölös-kolbászos burgonyaleves mindig nagy sikert arat.