Egy teória szerint a világ tényleg véget ért 2012-ben, csak nem vettük észre

Azt gondolnánk, ha tényleg véget ér a világ, arról azért értesülnénk. De mi van, ha mégsem? Az alig észrevehető világvége elmélete a Twitteren bukkant fel.

A teória

Az elmélet a következőképpen fest: Stephen Hawking megjósolta, hogy az isteni részecske (Higgs-részecske), ha valóban létezne, akkor elpusztíthatná az világegyetemet. Ezt a részecskét azonban 2012-ben a Nagy Hadronütköztetőben felfedezték, és ekkor az általunk ismert világegyetem véget ért, csak ezt nem vettük észre – írja a raketa.hu. Annyit figyelhetünk meg, hogy minden egyre furább – például Trumpból elnök lesz, illetve megjelenik a Mandela-hatás, tehát hogy bizonyos dolgok valójában teljesen máshogy történtek, mint ahogy arra rengeteg ember emlékszik. Ami bizonyos teóriák szerint annak a jele, hogy a valóság valamikor az ezredforduló táján megváltozott.

Az elmélet kiindulási alapja Nick Hinton tweet-folyama lett

Hinton azonban maga is – a szájhagyomány legszebb példáit idézve – úgy ír, hogy az elméletet ő is hallotta valahol, csak azóta nem találja a forrásokat, noha emlékszik rájuk – ami egyébként épp a széteső világ melletti egyik érv lehet. 107 000 Like-kal és 55 000 körüli megosztással azonban igen valószínű, hogy ha létezik az elméletnek más eredete is, a legtöbben mégis ebben a Tweet-folyamban találkoztak vele először. Hinton eztán bármiféle átkötő magyarázat nélkül összekapcsolja Hawking-jóslatát és a Higgs-részecske 2012-es felfedezését, majd hosszan taglalja, hogy mennyire másnak, különösnek, furcsának és nyomasztónak érződik a világ 2012 óta, illetve idővel kitér az említett Mandela-hatásra is.

Lapozz, a cikkünk a következő oldalon folytatódik.

Fotó: 123rf.com

Oldalak