Veszélyes internet - 10 tipp, hogy megvédhesd, akiket szeretsz

Tény, hogy az interneten rengeteg veszély leselkedik ránk, akárcsak a való életben. Azonban a virtuális világra is érvényes: ha megteszünk bizonyos óvintézkedéseket, a minimálisra csökkenthetjük annak kockázatát, hogy valamilyen negatív tapasztalat érjen minket. Ugye az életünket sem szívesen töltenénk egy pánikszobába zárva a lehetséges veszélyek miatt? Épp ezért az internettől sem érdemes elzárkózni, inkább tanuljuk és tanítsuk meg következetesen, biztonságosan használni, hogy élvezhessük az előnyeit! A Microsoft fórumot szervezett a Biztonságos Internet Napja alkalmából, ahol 10 szuper tippet adtak a biztonságos netezéshez.

Védd meg a gépedet és a mobilodat

Használd a legfrissebb szoftververziót és mindig frissíts! Ezzel megvédheted az eszközeidet a vírusoktól, kémprogramoktól és az egyéb rosszindulatú szoftverektől.

Védd az adataidat!

Az adataid az igazi értékek az eszközödön. Használj erős jelszavakat a védelmükben – és tartsd is titokban őket! Állíts be gyakori biztonsági mentést!

Klikkelj okosan!

Vírusok, kémprogramok, botok, trójai programok, férgek, álhírek. Az internet tele van veszélyekkel – ahhoz, hogy elkerülhesd, ismerned kell őket. Jól gondold meg, hogy milyen csatolmányt nyitsz meg, vagy milyen hivatkozásra kattintasz rá egy e-mailben, még akkor is, ha a feladó ismerősnek tűnik.

Ne add ki magad!

A személyes információk meggondolatlan megosztásával súlyos kockázatoknak teszed ki magadat: eltulajdoníthatják a személyes adataidat, visszaélhetnek ezekkel és követhetik minden lépésedet a neten. Ne posztolj bármit és bárhol!

Vigyázz a bűnözőkkel!

A világháló bűnözői gyakran használnak adathalászó és egyéb rosszindulatú programokat és élnek vissza mások adataival. Az így megszerzett információval bűncselekményeket követhetnek el a nevedben vagy megtéveszthetnek téged. Vigyázz a gyanús e-mailekkel!

Klikk tovább, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!