Vágó Piros: Sokkal több időm jut a mozgásra, mióta nem rádiózom - Interjú

A közkedvelt rádiós műsorvezető hamarosan a Fitbalance-on tér vissza a közönség elé.

FitBalance - A Magyar Sport Fesztiválja

A 2019-ben megújult Fitbalance-on a legnagyobb nevű trénerek gondoskodnak arról, hogy megmozgassák azokat, akik kilátogatnak a Magyar Sport Fesztiváljára, május 4-én a Papp László Sportarénába. A számos látványosság és szolgáltatás mellett rengeteg sportág kipróbálására nyílik lehetőségük a vendégeknek. Idén külön női, sportfashion és gasztro zónával is várják az érdeklődöket, itt a szakemberek tanácsadással segítenek a hozzájuk fordulóknak.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.fitbalance.hu oldalon tudsz!

Élet a mikrofon mögött

Egy évvel ezelőtt robbant a hír, hogy a magyar rádiózás egyik emblematikus hangja, Vágó Piros visszavonul. Az életvidám és közkedvelt műsorvezető 22 évig szórakoztatta a nagyérdeműt kellemes hangjával és páratlan humorával. A közönség imádta, egy időben ő volt a legnépszerűbb női rádiós műsorvezető. Dolgozott a Danubius Rádióban, a Class FM-nél és 2017. december 21-ig a Sláger Rádióban vezetett műsort. A 45 éves rádiós jelenleg új szenvedélyének, a gasztronómiának hódol, mely kapcsán a május 4-ei Fitbalance invitálta vendégelőadói közé, ennek apropóján kérdeztük.

Mióta fordítasz figyelmet arra, hogy egészégesen étkezz, és a testmozgás is helyet kapjon az életviteletedben?

Az biztos, hogy a magyar átlagnál sokkal tudatosabban figyelünk oda az egészségünkre. Vannak bizonyos szabályok, amikhez igyekszem tartani magam, illetve az egész családot. A kisfiam már egészen kicsi korában megtapasztalta az ilyen irányú törekvéseim. Egy éves koráig nem kapott csokoládét, most is csak ellenőrzött mennyiségben és minőségben adok neki. Az édesanyám teljesen megrökönyödött, hogy banánból és baracklekvárból állt az első születésnapi tortája. Gyakorlatilag nem tudok visszaemlékezni arra, mióta figyelünk oda tudatosan az életvitelünkre, de azt otthonról hozom, hogy a rendszeres mozgás és a zöldség, gyümölcsfogyasztás nagyon fontos. Jó lett volna, ha gyerekkoromban rászoktatnak valamilyen sportra a szüleim, mert a rendszerességgel még mindig bajban vagyok. Művészi tornára és jazzbalettre jártam heti egyszer, ami valójában túl sokat nem ért. Pár éve jöttem rá, hogy a nia az én sportom, ami egy táncos, zenés sporttevékenység, de ha nem jutok le órára, akkor otthon tornázom. Szerintem az egyik legfontosabb dolog a mozgásban, hogy örömmel csináljuk, így lehet csak kitartani benne.

Idő szűkében lévő, dolgozó édesanyaként mit tudsz elkövetni a hétköznapokban azért, hogy fitt maradj?

Amióta nem rádiózom, rugalmasabb az időbeosztásom és mozgalmasabb az életem. Legtöbbször nem autóval közlekedem, így előfordul, hogy a naponta előírt 10 ezer lépést többször is teljesítem egy héten. Valahol itt kezdődik, hogy rávesszük magunkat, hogy felálljunk az asztal mellől vagy lesétálunk egy buszmegállót.

Az állandó kötöttség, amivel a rádiózás járt, megszűnt, így el tudtad fogadni többi között a Fitbalance felkérését is. Lehet rólad tudni, hogy az egyik nagy szenvedélyed a gasztronómia, most egy glutén- és tejmentes látványfőzéssel készülsz a rendezvényre. Miért pont ezt viszed el a közönségnek?

Nagyon sokan még nem értik, hogy a tejmentes és a laktózmentes étkezés az nem ugyanazt jelenti. Laktózmentesen főzni ma már nem kihívás, mert minden tejterméket helyettesítenek olyan termékkel, amit a tejcukorérzékenyek is probléma nélkül elfogyaszthatnak. Ha a tejfehérjére érzékeny valaki, akkor csak az a megoldás, ha kizárod a tehéntejet. A férjemről derült ki, hogy glutén- és tejfehérje érzékeny, így miatta kezdtem el olyen ételeket elkészíteni, amelyek nem tartalmazzák ezeket az anyagokat. Rengeteget kísérleteztem, születtek borzasztó kenyerek és egyéb megoldások, mire kifejlesztettem egy-egy finom receptet. Arra gondoltam, hogy biztosan sokan lesznek a közönség soraiban, akik ilyen érzékenységgel élnek együtt és számukra szeretnék kedveskedni egy olyan fogással, amiben lesz egy finom saláta és egy sós gofri, aminek a tésztája nem hagyományos liszttel és tejjel készül.

Most először csatlakozol a Fitbalance-hoz. Mit szólsz a kezdeményezéshez és hogyan fogadtad a felkérést?

Nagyon meglepődtem, mert azt hittem, hogy ez a rendezvény kizárólag a sportfanatikusoknak szól. Amikor jobban megismertem az idei koncepciót, rájöttem, hogy ez az esemény sokkal többről szól és nagyon sok olyan közszereplő vagy a szakmájában híres vendégelőadó lesz, akinek nincs komoly sportolói múltja, de valamilyen szálon kapcsolódik az alapgondolathoz, az egészséges életmódhoz. Nagyon szimpatikus a koncepció, engem személy szerint a női zóna és a gasztrosétány érdekel leginkább, ott biztosan körülnézek majd.

A Piros kosara gasztrovlogban sokan találkozhatnak veled, de rengetegen hiányolnak a rádióból. Mi a helyzet a másik nagy szerelemmel, fontolgatod, hogy egyszer majd visszatérsz a mikrofon mögé?

Sokan hiányolnak, ami jól esik, de én elégedett vagyok a döntésemmel. Nem akarok elzárkózni a jövőbeli megkeresésektől, de egyelőre remekül érzem magam, rengeteg kreatív és izgalmas feladatom van. Színesebb lett az életem, ami a korábbi nagyon fix, mozdíthatatlan időbeosztásom miatt nem adatott meg a múltban. Rengeteg impulzus ér, amiért nagyon hálás vagyok. Nagyon sűrű tavasz és nyár elé nézek, reményeim szerint sikerül még jobban felpörgetni a vlogomat.

Aki azt gondolná, hogy a gyönyörű exmodellnek sosem volt problémája a súlyával, az nagyon téved. A 2019-es, megújult Fitbalance egyik előadójaként saját tapasztalatairól kérdeztük.

Leadfotó: facebook.com/Vágó-Piros-Hivatalos / Abaházi Laura

Oldalak

Szólj hozzá Te is!