Ezekkel a trükkökkel csalnak tőrbe az utcai tolvajok

Mint tudjuk, az ördög nem alszik, mi pedig sosem lehetünk elég óvatosak. Az utcai tolvajok naponta találnak ki újabb és újabb trükköket, hogy kifosszanak minket, és ha nem vigyázunk, a végén nem csak kirabolnak, de még bajba is kerülhetünk helyettük.

Bűnözők

Mivel manapság egyre profibb biztonsági rendszerek léteznek, a tolvajoknak kreatívabbnak kell lenniük, ha ki akarnak rabolni valakit. Egy kapucni a szélvédőn, vagy a jól ismert „fogd meg a gyerekemet egy pillanatra” húzások még mindig mennek, de ezek mellett újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy felkeltsék a figyelmet és bárkitől lopni tudjanak. Fontos az elővigyázatosság, így összeszedtünk a legnépszerűbb trükkjeiket, hiszen minél többet ismersz közülük, annál kisebb az esélye, hogy bedőlj nekik.

Pörgesd végig a galériánkat, mutatjuk a legelképesztőbb tolvaj trükköket.

A "kamurendőr sztori". Nagyon gyakori trükk és legtöbbször be is válik. Megkér, hogy szállj ki az autóból és már viszi is a kocsit. Vagy az irataidat szeretné látni, te előveszed a pénztárcád, ő pedig kikapja a kezedből és fut. Sőt, olyan is előfordul, hogy házhoz mennek, így mielőtt bármilyen utasítást is elfogadnál tőlük, mindenképp kérd meg, hogy mutassanak igazolványt.
Kattints a további képekért!

Amikor a betörők kiválasztják, melyik lakást rámolják ki, több szempont alapján döntenek. Mutatjuk, mik azok a dolgok, amik az otthonodba vonzzák a rosszfiúkat, és hogyan tudnád biztonságosabbá tenni a lakást.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: brightside.me

Oldalak