Ezt az elhagyatott börtönt tartják az USA legkísértetjártabb helyének: Hátborzongató történet áll mögötte

Te hiszel a szellemekben? Az egykori ohiói javítóintézetben sokak szerint a mai napig ott élnek a rabok szellemei.

Káosz alakult ki

Az ohiói állami javítóintézet állítólag az egyik legkísértetjártabb hely az egész USA-ban. Sötét történelme miatt hírhedté vált, sokan úgy vélik, hogy erőszakos múltja nem kis mértékben hozzájárult a falak között állítólag még mindig kísértő szellemek jelenlétéhez. Bár az Ohio Állami Javítóintézet, amelyet eredetileg Mansfieldi Javítóintézetnek hívtak, ma már nem működik, közel száz éven át adott otthont raboknak. A The Mansfield Reformatory Preservation Society szerint mintegy 154 000 rab lépte át a falait.

A börtön építése 10 évig tartott, és amikor 1896-ban végre elkészült, javítóintézetként szolgált 150 kisebb bűncselekményt elkövető fiatal számára. Az első néhány évben úgy tűnt, hogy rehabilitációs modell meglehetősen sikeresen működik, azonban ez nem volt tartós. Az idő előrehaladtával a börtönnépesség növekedni kezdett, ugyanis az 1960-as években a javítóintézet kénytelen volt minden korábbinál több rabot felvenni, ami a Travel Channel szerint túlzsúfoltsághoz, nem biztonságos körülményekhez, emiatt pedig elkerülhetetlenül erőszakhoz vezetett.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.