Túl kemény lesz a törölköző mosás után? Ezt a hibát követik el a legtöbben

A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.

Puhaság és kellemes tapintás mosás után is

A puha, bolyhos törölközők a mindennapi kényelem és luxus fontos részét képezik. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy forró zuhany vagy fürdés után egy kellemesen puha törölközőbe burkolózunk. Azonban sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a törölközőik az idő múlásával, illetve a mosások után keménnyé és érdes tapintásúvá válnak. Ez nemcsak kellemetlen, hanem azt is jelenti, hogy a törölközők kevésbé hatékonyak a nedvesség felszívásában.

A törölközők keménysége több tényező következménye lehet, amelyek közül néhány könnyen orvosolható egyszerű házi praktikákkal és a mosási szokások megváltoztatásával. A következőkben áttekintjük a leggyakoribb okokat, amelyek miatt a törölközők mosás után keménnyé válnak, valamint hasznos tippeket és megoldásokat is adunk, amelyek segítségével megőrizheted törölközőid puhaságát és frissességét. Legyen szó kemény vízről, túlzott mosószer használatról vagy nem megfelelő szárításról, minden problémára létezik egyszerű és hatékony megoldás. Részletek a galériában!

Kemény víz: Ha a víz kemény, azaz magas ásványianyag-tartalmú, az ásványi anyagok (például kalcium és magnézium) lerakódhatnak a törölközők szálain, keménnyé téve azokat. Megoldás: Használj vízlágyítót a mosógépben, vagy adj hozzá egy kis ecetet az öblítővízhez, ami segíthet a lerakódások feloldásában.
Kattints a további képekért!

A feng shui szerint a környezetünkben elhelyezett tárgyak és növények nagy hatással lehetnek életünk különböző aspektusaira, beleértve a szerencsét és a jólétet. Vannak azonban olyan növények, amelyek a hit szerint balszerencsét hozhatnak. Íme három ilyen növény.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...