Egy titkos hozzávaló a titka a tökéletes kovászos uborkának: ha így készíted, istenien roppanós lesz
A kovászos uborka elkészítése viszonylag egyszerű, és csak néhány hozzávalóra van szükségünk hozzá, azonban nem árt egy dologra odafigyelni, hogy a végeredmény egy kellemesen roppanós savanyúság legyen.
A sokak által nem ismert titok
A kovászos uborka a dinnye, a fagyi, a hekk, a lángos, a főtt kukorica és a lecsó mellett szintén a nyár egyik slágere, már ami a finomságokat illeti. Persze a boltokban is kapható koviubi, a házilag elkészített verzió azonban egyértelműen a legfinomabb, és nem is olyan nagy ördöngösség, mint azt sokan gondolnák, így érdemes nekiállni. És hogy mi kell hozzá? Nos, természetesen kovászolni való uborka, kapor, víz, só és kenyér, esetleg fokhagyma – az arányok attól függően változnak, ki mekkora üvegben készíti el ezt az isteni savanyúságot, ami gyakorlatilag bármilyen étel mellé remekül passzol, de magában is fogyaszthatjuk, hiszen a hideg kovászos uborka garantáltan lehűt majd minket a nagy nyári hőségben. Az azonban, hogy roppanós koviubit kapjunk végeredményként, egy hozzávalón múlik – galériánkból megtudhatod, mi is ez a dolog!
Jonatán, McIntosh vagy éppen Golden… fogadjunk, hogy te is gondolkodtál már azon, vajon mi is valójában a különbség a különböző almafajták között!
Leadfotó: Getty Images