3 perc alatt elkészül a tökéletes buggyantott tojás, ha így csinálod: istenien folyós marad a sárgája ezzel a trükkel

A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.

A legegyszerűbb módszer

A buggyantott tojás egy olyan finomság, amit nem sokan mernek elkészíteni otthon, hiszen a végeredmény gyakran tragikus, mivel ennek az ételnek a tökéletesítése nem egyszerű feladat. Ha elrontod az egyik lépést, akkor a tojás túl folyós vagy épp túl kemény lesz, pedig a buggyantott tojásnak épp az a lényege, hogy finom, folyós maradjon a sárgája, míg a fehérje szilárd, mégis puha legyen. Nem nagy ördöngösség azonban ezt elérni: létezik egy zseni konyhai trükk, mellyel három perc alatt olyan buggyantott tojást varázsolhatsz az asztalra, ami után garantáltan megnyalja majd a család mind a tíz ujját. Galériánkban olvashatod a részleteket!

A trükkhöz nem lesz szükséged semmi másra, csak egy tojásra, egy lábosnyi gyöngyöző vízre, valamint egy kis olajra és egy merőkanálra.
Kattints a további képekért!

A liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított pesto szósz, amit itthon is sokan szeretnek, viszont a legtöbben boltban szerzik be – ez pedig nagy hiba, hiszen otthon is kiválóan el lehet készíteni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...