Teszt: 10-ből 8 ember nem tudja ezeknek a ritkán hallott magyar tájszavaknak a jelentését – Vajon te hányat ismersz közülük?

Vajon tényleg nagy skálán mozog a szókincsed, és ismered még a legritkábban hallott magyar szavak jelentését is? Most kiderül!

Villámkvíz: teszteld tudásod és műveltséged!

Annyira gyönyörű és választékos a magyar nyelv, hogy még a gigantikus szókinccsel rendelkezők sem feltétlenül ismerik az összes kifejezés jelentését. Vannak ugyanis olyan szavak, amelyeket nem biztos, hogy jegyeznek a szótáraink, nem halljuk őket a beszélt köznyelvben, ám mégis roppant színessé teszik beszédünket. Ezek a tájszavaink, amelyek csak egy, vagy esetleg csupán néhány nyelvjárásban találhatók meg, fő jellemzőjük pedig a területi kötöttség, vagyis csak egy-egy csoport, falu, térség alkalmazza és érti meg. Némelyik ilyen szó megfordulhat a mindennapjainkban, ám a legtöbben csak pislognak, hiszen nem tudják a jelentésüket. Hoztunk most 10 különleges tájszót: lapozd fel galériánkat és teszteld tudásod! A megoldásokat az utolsó oldalon találod.

1. megkotoz 2. péce 3. trasák 4. bagzik 5. csikarás
Kattints a további képekért!

A tudomány a mai napig nem tudja megmagyarázni a Pollock-ikrek rejtélyét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak