Mézesmázos valóság: Így ismerd fel a hamisított mézet!

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a mézet: finom, mint a legédesebb sütemény, és ha mértékkel fogyasztjuk, valódi gyógyszer a szervezet számára. Rossz hír, hogy ezt az aranyló csodát is lehet hamisítani, így nagyon oda kell figyelnünk arra, milyen mézzel ízesítjük ételeinket és italainkat.

Aranyló egészség

Amellett, hogy a méz évszázadokig az egyetlen ismert édesítőszer volt, már az ókortól használták különböző betegségek gyógyítására és immunerősítésre. A természetgyógyászatban ma is kiemelt szerepe van: kiváló baktériumölőként és fertőtlenítőként tartják számon, de hatásosan gyógyítja az epe- és hasnyálmirigy-betegségeket, remekül kezeli a májbetegségeket, valamint a gyomor- és nyombélfekélyt is.

A méz egyik legnagyobb csodája, hogy kizárólag természetes anyagokból épül fel, cukortartalma mellett vitamin- és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Van benne kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink, de kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamint is tartalmaz. Ellentétben a gyümölcsök és zöldségek idővel lebomló vitaminjaival, a mézben lévő kincsek időtlen időkig elállnak – ha csak nem forrósítják fel.

Fotó: strangehistory.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!