Lifestyle

Télen se mondj le a színekről: ez az 5 szobanövény decemberben is virágzik

Dekoráld ki otthonod a természettel! Csodás színekben fog pompázni a lakás az ünnepekre ezekkel az élénk téli virágzó növényekkel.

Decemberben is nyílik virág

A tavasz friss zöldjeihez és nyíló virágaihoz képest a telet legtöbben hideg sivárságáról ismerik, pedig ilyenkor sem kell lemondanunk a virágzó szobanövények nyújtotta endorfinról, sőt! Néhány fajta pont, hogy ezekben a hónapokban ontja a legszebb virágait. Az ünnepek közeledtével bátran dobjuk fel beltereinket az alábbi 5 növénnyel, hiszen kellemes kikapcsolódást jelenthetnek a szürkülő kinti tájból. Felpezsdítik a téli hónapokat, és egy ünnepibb, otthonosabb légkört teremtenek. A mikulásvirág népszerű ugyan, de talán kissé elcsépelt, így, ha idén túllépnél ezen a hagyományos növényen, számos más alternatívát is választhatsz. Részletek a galériában!

Karácsonyi kaktusz Virágzás szempontból színválasztékának köszönhetően semmi sem jobb, mint egy karácsonyi kaktusz. Számos szín közül lehet választani, a fehértől az élénkvörösig és a liláig, plusz nem mérgezőek az emberekre és a háziállatokra sem. A karácsonyi kaktusz gondozása egyszerű, öntözést igényel, amikor virágzás közben a föld felső része kiszárad, és ezt követően ritkábban. Amikor a kaktusz nem virágzik, tarthatjuk többnyire árnyékos helyen, és hetente egyszer enyhén öntözzük meg. A késő őszi és téli rövidebb napokon a kaktusz elkezdi felkészíteni magát a virágzásra. Hat-nyolc héttel azelőtt, hogy virágot szeretnénk kapni, tartsuk a növényt sötétben legalább 10-12 órán keresztül, hogy elősegítsük a virágzást.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com
via

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.