Tartós karácsonyfát szeretnél? Így ápold, hogy minél tovább szép maradjon!
Műfenyőt vásárolni sok szempontból praktikusabb, de valljuk be, semmi sem fogható az élő fenyőkhöz: zöld lombozatuk és kellemes illatuk mindenkit rabul ejt. Ha szeretnénk, hogy a karácsonyfánk szenteste után is gyönyörű maradjon, érdemes odafigyelni pár apróságra!
Válasszunk okosan!
Karácsonykor többféle vágott fenyőfa közül válogathatunk, ezek közül a legkevésbé tartós fajta a lucfenyő. A fűtött, meleg lakásban hamar kiszárad és könnyen elveszti a leveleit, így ha tehetjük, inkább mellőzzük a vásárlását. Sokkal strapabíróbbnak számít az ezüstfenyő, az erdeifenyő vagy a normand fenyő – utóbbi levelei például alig-alig hullanak, és sokáig megőrzi zöld lombozatát is.
Vásárlási szempontok
Mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra, vegyük alaposan szemügyre a prédát: ha lehetőség van rá, kérjük meg az eladót, hogy bontsa szét a fát, így jobban megvizsgálhatjuk és ellenőrizhetjük a szimmetrikusságát is. Kezünkkel szorítsuk össze a leveleit, és ha elengedés után több marad a markunkban, mint a fenyőn, akkor válasszunk másikat!