Lifestyle

Több marad a pénztárcában a hónap végén: nagyanyáink aranyat érő takarítási praktikáival rengeteget spórolhatsz

Szükségtelen drágábbnál drágább tisztítószerekre költened a pénzt: a házimunkát ezekkel a jól bevált praktikákkal is könnyen elvégezheted.

Érdemes elővenni a régi trükköket

A házimunka sokak számára jelent nyűgöt, hiszen rengeteg időt vesz igénybe, nem beszélve arról, hogy az általános áremelkedés miatt a különböző takarítószerekre is egyre többet kell költeni. Szerencsére azonban a makacs foltok ellen jóval kevesebb vegyszerrel is felvehetjük a harcot, ráadásul az anyagiak miatt sem kell aggódnunk, hiszen jóval több marad a pénztárcában a hónap végén. Lássuk tehát azokat a pofonegyszerű praktikákat, amiket nagyanáink jól ismertek és alkalmaztak, és amik nekünk is sokat segíthetnek, amikor takarításra kerül sor:

A legtöbb családban gyakran kerülnek az asztalra krumplival készült finomságok, a krumplihéj pedig hámozás után egyből a kukában landol. De ki mondta, hogy feltétlenül meg kell válni tőle? A benne rejlő keményítő erejét érdemes felhasználni, ugyanis pillanatok alatt ragyogóvá varázsolhatjuk a kristályvázákat és a poharakat! Tegyünk a vázába félmaroknyi apróra vágott krumplihéjat, és hagyjuk addig ázni, amíg a keményítő csillogóvá nem varázsolja a kristályt.
Kattints a további képekért!

Mindenki otthonában megtalálhatók azok a dolgok, amiket jóval sűrűbben kéne tisztítani, mint azt elsőre gondolnánk – ezek a tárgyak ugyanis igazi baktériumtelepek.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
20 évvel ezelőtt Amy Poehler alakította a Bajos csajok ikonikus főplasztikjának, Regina George-nak az anyját, aki egyszerre vicces, szánalmat kiváltó és roppant idegesítő karakter. Kíváncsi vagy,...
Sztárok
Futótűzként terjed az interneten egy réges-régi interjú, mely még karrierje hajnalán készült a világsztárral. Mai szemmel nézve is meghökkentő, hogyan vélekedett akkor hollywoodi kolléganőiről az 54...
Lifestyle
Az Ikrek már nem sokáig lesz szingli. Napi horoszkóp!