A könyv után csalódás, anélkül viszont az is lehet, hogy tetszeni fog - A szürke ötven árnyalata

Hónapokig tartó várakozás után végre elérkezett a nap, amiért lányok ezrei imádkoztak, és könnyes szemmel számolták vissza az utolsó napokat, hogy végül nacho hegyek és popcorn falak között, testi épségüket kockáztatva verekedjék át magukat a filmvászonig, csak azért, hogy teltházas premier előtti vetítésen láthassák Mr. Greyt, ahogy az ágyhoz kötözi szerelmét. Mondjuk hazudnánk, ha azt állítanánk, mi nem voltunk ott...

Csak lufi az egész?

Az utóbbi hónapokban tényleg hihetetlen felhajtás és "hype" vette körül a Szürke ötven árnyalatát, így hát mi sem hagyhattuk ki az első hazai vetítést. Első blikkre azt kell, hogy mondjam, a negatív kritikák ellenére több, mint nézhető volt, a trailerek alapján viszont talán egy picit többet vártam volna. Nyilván az én hibám, mert az utóbbi időben túl sok Oscar jelölt filmet néztem, na de kezdjük inkább az elejéről.

Ha olvastad a könyvet

Csalódni fogsz. Valószínűleg nagyot. Ha nem, még az is lehet, hogy tetszeni fog. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha egy kicsit is el tudunk vonatkoztatni a könyv részletességétől, akkor meglepően kellemes szórakozásban lehet részünk. Persze félreértés ne essék, nem fogjuk rongyosra nézni a DVD változatot, már ha a mozi után beszerezzük egyáltalán.

Ami a könyvhöz képest mindenképpen pozitívumként említendő, hogy a filmen lehet nevetni. Méghozzá sokat. És most nem arra gondolok, hogy sok helyen akkora közhelyeket durrogtatnak, mint az ágyú, vagy hogy néhol annyira túl van játszva pár jelenet, hogy már a nézőnek kellemetlen. Nem, a filmben igenis jó poénok vannak, amit a könyvben - legalábbis a magyar fordításban - nemigen találhattunk.

Ha kíváncsi vagy a szexjelenetekre is, kattints tovább!

Fotó: collider.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!