Ez halálosan komoly! - 5 szokás, amely megrövidítheti az életedet

Nagyon sok cikk szól arról, mik azok a szokások, amik csökkenthetik a számunkra kijelölt évek számát. Ezek azonban jórészt a testi egészségre vonatkoznak – de hol marad a lelki egészség? Ha valaki nincs rendben lelkileg, az ugyanolyan ártalmas lehet önmagunkra nézve, éppen ezért elmondjuk, melyik az az 5 szokás, amit a hosszú élet reményében sürgősen el kell hagynod.

Ha egyedül élsz

Az embert alapvetően nem arra tervezték, hogy egyedül éljen. Szüksége van szeretetre, szerelemre, figyelemre, törődésre, és arra, hogy megossza a gondolatait, élményeit – mindezt azonban csak egy másik illetőtől kaphatja meg. Ha elzárkózunk azoktól a lehetőségektől, amik segítségével megismerkedhetünk a hozzánk illő társsal, és magányosan éljük le az életünket, lehet, hogy egy idő után már nem látjuk a mindennapjaink értelmét.

Nő otthon egyedül ül a kanapén az üres lakásban

Ha mellőzöd a barátaidat és a családodat

Néha mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit egyedül legyen, és a saját gondolataira koncentráljon. Hosszú távon azonban ez a szokás igencsak megrövidítheti az életünket, és ezt nem csak lélekbúvárok állítják! Kutatások is bizonyították, hogy a barátok, ismerősök nélkül töltött élet, az elzárkózás és a szociális élet teljes hiánya legalább annyira káros a lelki egészségre, mint a napi 15 szál cigaretta.

Ha állandóan te vagy a kedves és a segítőkész

A híresen kedves és megértő természettel megáldott emberek sorsa az, hogy általában nekik kell segíteniük azokon, akiket mások legszívesebben a pokolba kívánnának. Ezt még a birkáéhoz hasonló türelemmel rendelkező személyek sem bírják sokáig, vagy ha igen, hát azért, mert csak gyűjtik és gyűjtik a haragot magukban. Nem jó a mártírt játszani, és mindenre igent mondani még akkor is, ha semmi kedvünk hozzá, mert jócskán megrövidítheti az életünket.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2