Számozott kacsa, kékkagyló - Fogyassz el egy luxusebédet a világ legjobb éttermeinek egyikében!
Vállalkozás szempontjából nem rossz, ha egy éttermet visz az ember, főleg, ha a világranglétrán komoly eredményeket ér el. Szép szakma, mivel nem csak munkát ad azoknak a tehetségeknek, akiknek szükségük van rá, de életcélja, hogy kiszolgálja az emberek minden igényét. Ha ilyen élményre vágysz, térj be az alábbi éttermek egyikébe!
elBulli
Az elBulli hosszú utat járt be ahhoz, hogy igazán sikeres és népszerű étteremmé váljon, és ehhez nélkülözhetetlen volt Ferran Adriá kitartó munkássága. Az étterem jelenleg három Michelin csillaggal rendelkezik, de még nincs vége az álmoknak, hiszen a 2012-2014 között töltött évek alatt az étterem bezár, hogy teljesen megújuljon. Ezalatt főszakácsuk körbejárja a világot, hogy új inspirációt gyűjtsön, hogy majd elkápráztathassa a vendégeket. A Gironában található hely évente csak 8000 vacsorát készít el, de ezekre több mint 800 000 jelentkező van. Úgy tűnik, valakiknek gond nélkül megér 250 dollárt az egy főre jutó étkezés.
La Tour d'Argent
A párizsi La Tour d’Argent már 1582 óta írja történelmét, így nem csoda, ha vendégei között rengeteg híresség megfordult. Különlegessége, hogy egyedül itt kapni számozott kacsát, így pontosan tudják, hogy ki, hányas számút fogyasztotta. Természetesen nem csak a száma, de az íze is igen különleges, így ez számít az egyik specialitásuknak. Érdekesség, hogy 2003-ban ünnepelték az egy milliomodik kacsát. Az eredeti étterem a párizsi reneszánsz stílusú toronyépületben található, ami fantasztikus kilátást nyújt az ott étkezőknek.
Mugaritz
Ennek az étteremnek a szíve és lelke egyetlen emberben összpontosul, mégpedig a sztárséf és étterem-tulajdonos Andoni Luis Adurizban. Életcélja, hogy minél tökéletesebbet alkosson, és újra összhangba hozza az étkezést a természettel. Vendégei felé is ezt az irányt próbálja diktálni, és felhívja a figyelmet arra, hogy a legapróbb részlet is számít. Ő maga, a legkiválóbb séfekkel dolgozott együtt, így sok praktikát elleshetett, és megalapíthatta saját éttermét is. Jelenleg két Michelin csillaggal rendelkezik, még annak ellenére is, hogy régebben egy nem kívánt tűz okozott némi problémát konyhájában.