Számomra minden egyes izomcsoport egy világítótorony - Budapesti arcok, Németh Dorottya, kétszeres fitness világbajnok

Szőke hajú, kedves, csupaszív lány, aki előszeretettel hord lazább cuccokat - nem mintha lenne mit takargatnia, hiszen kétszeres fitness világbajnok (is). Budapesti arcok című riportsorozatunkban felkészülésről, munkáról és kitartásról őszintén Németh Dórival.

Szóval a fitness – honnan jött és mióta csinálod?

„11 éves voltam, mikor az édesapám megtalálta nekem ezt a sportágat. Előtte ritmikus sportgimnasztikáztam és aerobicoztam, ez pedig csodás ötvözete mindkettőnek, az olyan új kihívásokról, mint az akrobatikus elemek nem is beszélve. 16 évesen már felnőtt kategóriában versenyeztem – ez remekül mutatja, hogy maximalista és teljesítményorientált vagyok, akit a az újabb és újabb feladatok tartanak életben. Hónapokig, évekig tartó edzés egy másfél perces koreográfiába sűrítve? Hát mi ez, ha nem valódi kihívás?”

Milyen érzés férfiakat megszégyenítő, gyönyörű izmokat dolgozni magadra?

"Maximum az erősen ektomorf testalkatú férfiaktól mondanám izmosabbnak magam, a versenyformám hónapos edzések és nagyon szigorú diéták eredménye, de nem ez a mindennapos formám. Ezeknek a versenyeknek az a lényege, hogy megmutassuk: min is dolgoztunk ilyen keményen. Számomra minden egyes izomcsoport egy jel, vagy, ha úgy tetszik világítótorony, ami emlékeztet rá, hogy mit szeretnék és merre tartok. A párom egyébiránt imádja, hogy izmosabb vagyok az átlagos csajoknál, a többiek véleménye pedig nem érdekel.”

Említetted, hogy a felkészülés nagyon kemény. Mi ad erőt, mi motivál egy-egy mélyponton?

"A cél. Mindig a saját célom lebeg a szemem előtt és ez ad erőt, egy plusz löketet, hogy tovább küzdjek: mert magamért teszem. Elfogadtam, hogy nem másoknak kell megfelelnünk, hanem saját magunknak – amíg ez nincs meg, pokolian nehéz, ahogy minden más is az életben. A másoknak való megfelelésben, a külvilág megítélésében csak az a baj, hogy mindig találni fognak rajtad fogást és amíg elhiszed, hogy mások pozitív vagy negatív kritikája határoz meg téged, addig sosem élvezheted igazán: se a küzdelmet, se a dicsőséget."

Mit jelent számodra a színpad?

"A színpad mindig az út vége, a cél, amiért küzdöttem. A színpad egy vizsgapódium, ahol megmutathatom az egész világnak – ezért harcoltam hónapokon, éveken keresztül. Mindegy milyen eredmény születik, a lényeg, hogy ott vagy és tudod, hogy mindent megtettél – ha a kupát is a magasba emelheted, az már csak hab a tortán. Ahogy az életben, itt sem az a legfontosabb, hogy minden csatát nyereséggel zárj, hanem az, hogy végig tudd, miért is harcolsz.”

Fotó: sunshinefoto.hu, facebook.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!