Lifestyle

Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű filmje nyerte a Torontói Filmfesztivál fődíját

A The Fabelmans bőségesen merít a világhírű rendező gyermekkorából, illetve a szülei életéből, de fiktív történetszálakat is találunk majd benne.

Hollywood nagy öregje újra a csúcson

A The Fabelmans című film nyerte el a 47. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját, amelyet a közönség szavazatai alapján ítélnek oda – írja az MTI.

A Michelle Williams és Paul Dano főszereplésével készült győztes mű – amiben a hetvenöt éves rendező a filmkészítésről mesél egy személyes történeten keresztül – bőségesen merít a világhírű rendező gyermekkorából, illetve a szülei életéből, de fiktív történetszálakat is találunk majd benne.

A második helyen Sarah Polley kanadai rendezőnő Women Talking című filmje végzett, amelyben egy mennonita közösség nőtagjai gyűlnek össze, hogy az évek alatt elszenvedett szexuális visszaélésekről beszéljenek. A harmadik helyet Rian Johnson amerikai rendező Glass Onion: A Knives Out Mystery című krimije lett, amelyben Daniel Craig, Kate Hudson és Edward Norton alakítja a főszerepeket, míg a közönség a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat Hubert Davies Black Ice című művének szavazta meg, ami a kanadai jégkorong világában tapasztalható rasszizmusról szól.

A vasárnap zárult fesztivál csaknem kétszázhatvan filmmel, köztük több mint hatvan világpremierrel várta közönségét. Az alkotók témái között idén az önrendelkezés, az autonómia és a társadalomkritika mellett a kreativitás ereje került a középpontba.

Fotó: 123rf

Az ötvenedik filmjét még leforgatja, de utána hátat fordít a rendezői mesterségnek, hogy minden idejét az írásnak szentelhesse.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Az Oroszlán fokozottan figyeljen oda az egészségére. Napi horoszkóp!
Sztárok
A Bad Boys univerzum gyakorlatilag neki köszönheti a legkultikusabb jelenetét, amikor Will Smith és Martin Lawrence rommá szívatja az ajtóban állva.