Kezünkben a sorsunk - Erről árulkodik a tenyered és az ujjaid formája

Ha meg akarunk ismerni valakit, nem szükséges órákig beszélgetni vele, elég csak ránézni a kacsóira, és máris tudni fogjuk, milyen személyiséggel van dolgunk – és ugyanez vonatkozik önmagunkra is. A jelenleg használatos osztályozás szerint a kéztípusoknak 7 csoportja van. Nézd meg, magadra ismersz-e valamelyikben!

1. Primitív vagy elemi

Erre a kéztípusra kicsi, vaskos, tömpe ujjak, rövid körmök és kissé ormótlan tenyér jellemző. Ha primitív vagy elemi kacsókkal rendelkezel, akkor jó idegrendszerrel és erős fizikummal áldott meg a sors. Remekül tűröd a fájdalmat, és nagyon ösztönös vagy, ennek köszönhetően úgy tudod élvezni az életet, mint senki más. Nyitott, engedelmes ember vagy, ugyanakkor hajlamos vagy érzelemmentesen viszonyulni a társadhoz.

2. Szögletes vagy hasznos

Már a nevéből is kitűnik, hogy ennek a típusnak a legfontosabb jellemzője a szögletesség, ami főleg az ujjak és a körmök formájában nyilvánul meg. Dolgos, nagy munkabírású emberként ismernek, aki kitartásban mindenkit leköröz. Valószínűleg minden munkaadó rólad álmodozik, hiszen igyekszel alapos és részletekbe menően pontos lenni. Gyakorlatiasságod miatt nem túlzottan szereted a művészeteket, ugyanakkor fontos számodra a békesség, az ígéretek megtartása és a hűség.

3. Spatulás vagy praktikus

A típus legfontosabb ismertetőjegye, hogy a kéz szélesebb a csuklónál, és az ujjak ásószerű, spatula formában végződnek. Ha magadra ismertél, akkor bizonyára érzékeny, rapszodikus személyiség vagy, aki túl önérzetes és független ahhoz, hogy szó nélkül elviselje, ha valaki irányítani akarja. Nyughatatlan természeted arra sarkall, hogy állandóan az ismeretlent, a kalandokat keresd. Folyamatosan képzed magad, így szinte minden pillanatra jut új, kreatív gondolatod – megjegyeznénk, hogy pont eredeti ötleteid miatt kedvelnek.

Fotó: beckyvanommen.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!