A siófoki Woodstock - Samsara, a chillezős, békés emberek fesztiválja

Szeretet, béke és egység - ahol a chill színpad a nagyszínpad, így hirdeti az "igét" a Samsara fesztivál. A Siófoktól nem messze lévő vadregényes Törekiben július 2-tól 5-ig elfelejtheted a város zaját és kitörölheted az agyadból a monoton munka okozta károkat. Lesz ott hangulatos ambient és down tempó, a legnevesebb hazai és külföldi dj-k előadásában, és persze sok-sok jógaóra.

Samsara, az álmok fesztiválja

Woodstock és a Burning Man, ezek a legendás fesztiválok ihlették a Samsara jógafesztivál szervezőit és megálmodóit, Czinkóczky Csabát és Berecz Gabriellát. Egy hangulatos völgyes-erdős magánbirtokonon, több színpadon – különféle zenei- és jógairányzatok várják a pihenni, oldódni, önismeretet tanulni vágyókat.

A zenei főszínpadon a hangulatos, lassúbb tempójú chill, ambient, down tempo dj-szettjei kapnak szerepet a legnevesebb külföldi és hazai dj-k előadásában. A kisebb színpadokon világzene, élőzene, filmvetítés lesz, szintén neves előadókkal, fellépőkkel.

A zenés jógafesztivál különlegessége (bár már maga a névválasztás is az: Samsara, ami létforgatagot, folyamatos újjászületést jelent a lét örök körforgásában), hogy rendkívül színes és sokfajta jógairányzat (Asthanga, Iyengar, Szatyananda, Kundalini, Bindusar, Himalája stb.) mutatkozik be. Ezen kívül sokféle érdekes jógafilozófiai, pszichológiai, jógaterápiás előadást hallgathatnak a résztvevők olyan ismert és népszerű előadókkal, mint például Bakos Attila, Zacher Gábor, Kozma András, Gánti Bence és sokan mások.

Csodaország

A szervezők szerettek volna egy olyan fesztivált, amelyen átadhatják a látogatóknak a hippi életérzést minőségi és természetközeli programokon keresztül. ​"Az alap mindenképpen a valós érintkezésekre, illetve a közösségi élményekre vonatkozó kielégületlenség volt. Az, hogy ellenpontozzuk a kirakat-szerepléseket, a virtuális világban való létezést valami igazán valódival." - mondta Czinkóczky Csaba. 

Ami a látványt illeti, a természet lesz a főszereplő: az előzetes képek és a beharangozó anyagok alapján a szervezők kifejezetten egyedi közeget alakítanak ki ezen a bizonyos 30 hektáros magántelken. Mivel még minden nagyon titkos, legfeljebb a Facebookon megosztott inspirációként felhasznált képekből tudunk következtetni arra, hogy mutat majd a környezet.

Fotó: Facebook

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!