Sokáig friss marad a sajt, ha így tárolod: csupán ennyire kell figyelni
A sajt nem arról híres, hogy hosszú ideig megőrzi a frissességet, néhány praktikának köszönhetően azonban meg lehet oldani, hogy ne romoljon meg túl hamar.
Tárolási tippek
A sajt egy rendkívül sokoldalú étel és alapanyag, ráadásul alapvető összetevője számos fogásnak – gondoljunk akár hidegtálakra, szendvicsekre, salátákra, különböző tésztaételekre, no és persze a pizzára, de meg kell említeni azt is, hogy kiváló leves készülhet belőle. Ráadásul önmagában is remek gasztronómia nyújt, de amiatt is szeretik sokan, mert mindenféle ízlésnek megfelelően lehet választani keményebb, puhább, érettebb és kevésbé érlelt sajtok közül. Egy gond van csak vele: sajnos a legtöbb fajtája elég hamar megromlik, így az a legáltalánosabb tanács, hogy inkább kisebb mennyiségeket vásároljunk belőle, azonban kisegíthetjük magunkat úgy is, ha odafigyelünk a helyes tárolásra. Galériánkban eláruljuk, mire érdemes figyelni, ha azt szeretnénk, hogy kedvenc sajtunk minél tovább friss maradjon:
Ember nincs a Földön, aki ne imádná a sajtot valamilyen formában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors