Lifestyle

Megkönnyíti az életedet: nem is gondolnád, mennyi haszna lehet a háztartásban egy régi fogkefének

Kevesen tudják, de egy régi fogkefe nagyon jó szolgálatot tesz azután is, hogy már lecseréltük. Cikkünkben felsoroljuk, mennyi mindenben válhat hasznunkra!

Mi mindenre jó egy régi fogkefe?

Minden egyes fogmosás után a fogkefén marad a baktériumok egy része, ezért nagyon kell rá figyelni, hogy bizonyos időközönként lecseréljük ezt a tárgyat. Nagyjából 2-3 hónapig ajánlott használni, ezután pedig érdemes újat beszerezni, már amennyiben nem akarunk egyre több baktériumot "tenyészteni" a fogkefén. A csere után a régi a legtöbbeknél mindig a kukában végzi, azonban ez nagy hiba, ugyanis sokféle módon hasznunkra válhat a háztartásban. Galériánkban elárulunk néhány ötletet, mi mindenre hasznosítható egy használt fogkefe:

Mielőtt bármire is használnánk a régi fogkefét, nagyon fontos, hogy először alaposan fertőtlenítsük le! Tegyük bele néhány percre lobogva forró vízbe, szórjunk hozzá egy kanál szódabikarbónát – amint a műanyag rész megpuhult, kész is vagyunk.
Kattints a további képekért!

A fogkefe, a fogkrém és a helyes technika önmagában még nem elég a megfelelő fogápoláshoz, a szakember szerint ugyanis az időzítés sem mindegy.

Leadfotó: Pexels
Forrás: Ripost

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.
Lifestyle
Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.